Wie ben ik?

Wie is Jac of wie zit er achter “Usui Tilburg”?
Mijn naam is Jac Oerlemans.

Geboren te Tilburg 1950


 In mijn leven ben ik mijn hart aan het volgen en dat resulteerde in mijn eigen praktijk die ik de naam heb gegeven 


"Usui Tilburg"

Voorheen was ik iemand die heel veel leefde en handelde vanuit mijn ratio, dat gaf een veilig gevoel. Maar sinds ik de weg heb gevonden om vanuit mijn hart te leven, gebruik ik dat steeds meer omdat het me veel meer rust geeft. Uiteraard hebben we allemaal af en toe een realistische kijk op het leven! Ik kijk er nu ook nog steeds naar, maar dan meer in wat het mij te vertellen heeft en of ik vanuit daar moet kiezen of toch op mijn gevoel kan afgaan.

Ik hoop je een indruk te kunnen geven hoe het voor mij vanuit mijn hart te leven is. Hoe het ontstaan van mijn eigen praktijk langzaam op gang is gekomen.Als kind wist ik al dat er meer is tussen hemel en aarde.  Veel lezen en luisteren naar andere mensen over dit onderwerp gaven mij steeds meer inzichten. Tijdens een korte workshop kwam ik in aanraking met Reiki en voelde dat dat mijn weg zou worden.
Naast dat het voor mij een goed gevoel gaf, zit het ook in mijn karakter om iemand te helpen. Dat uit zich in het vrijwilligers werk bij dementen mensen in verzorgingshuizen “Satijnhof” en “de Heikant” in Tilburg. Daarnaast ook vrijwilliger bij “Villa Pardoes” in Kaatsheuvel.

In 2004 heb ik een Reiki 1 cursus gevolgd. Na Reiki behandelingen te geven aan familie, vrienden, kennissen en huisdieren kwam ik steeds meer op het idee om verder te gaan. Dus in 2005 Reiki 2.
Het vervolg Reiki Master liet bijna 10 jaar op zich wachten. Na veel zelfontwikkeling voelde ik dat ik klaar was voor Reikimaster. 

Nu ben ik een eigen Reiki praktijk begonnen. Met de zekerheid dat ik mens en dier met Reiki kan ondersteunen waar zij het nodig hebben. Mijn zoektocht is nog niet ten einde wat de vervolg opleiding(en) worden weet ik nog niet. Maar in mijn hoofd denk ik al een vervolg (verdere ontwikkeling)